Denver angažovao legendu ženske košarke

Izvor: B92, 17.Nov.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denver angažovao legendu ženske košarke

Denver Nagetsi su u svoj sturčni štab dodali legendu košarke i američke reprezentacije Su Bird.

Su Bird je svojom trećom titulom u 16. WNBA sezoni okončala ovu godinu i rešila da se oproba u drugim "vodama".

Bird se pridružuje Nagetsima kao saradnik za košarkaške operacije i radiće uz predsednika košarkaških operacija Tima Konelija.

"Veoma smo uzbuđeni što nam se Su priključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizaciji. Njena biografija govori umesto nje i ona će nam doneti veoma jedinstveno viđenje igre", rekao je Koneli.

Bird je u svojoj karijeri, pored tri WNBA titule, bila i 11 puta Ol-star, našla se u najboljem timu sezone pet puta, a trenutno je i odigrala najviše utakmica u istoriji lige (508).

Najbolji je asistent, treći najbolji poenter i trojkaš, a peti "kradljivac" u istoriji WNBA.

Su će u svojoj novoj ulozi na početku ipak više učiti od drugih nego što će podučavati, ali će biti zanimljivo može li neko njeno viđenje košarke iz WNBA da pomogne prvotimcima kao što su Nikola Jokić, Džamal Marej, Geri Heris...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.