Borisu Bakiću ukinuta suspenzija

Izvor: Beta, 16.Nov.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisu Bakiću ukinuta suspenzija

BEOGRAD, 16. novembra 2009. (Beta) - Evropski ogranak Medjunarodne košarkaške federacije (FIBA) ukinuo je suspenziju košarkašu Crvene zvezde Borisu Bakiću, objavljeno je u ponedeljak na sajtu crveno-belih.

Disciplinska komisija Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) suspendovala je Bakića na godinu dana zbog toga što je on krajem jula odbio poziv selektora Duška Vujoševića da se priključi nacionalnom timu.

Kako se navodi na sajtu, Bakić je u razgovoru sa članom predsedništva KSCG i direktorom reprezentacije Danilom Mitrovićem objasnio da je povredjen, ali i da nema dobar odnos sa selektorom Vujoševićem, što bi moglo da naruši atmosferu u timu, zbog čega je odbio poziv.

Dodaje se da je krajem avgusta u Crvenu zvezdu stigao dopis iz KSCG da je selektor podneo prijavu disciplinskoj komisiji protiv Bakića zbog neodazivanja u selekciju. "I pored toga što je Zvezdin košarkaš odgovorio na dopis, komisija nije imala milosti i suspendovala ga je na godinu dana. Ceo slučaj je stigao do evropskog ogranka FIBA, a njima nije bilo teško da donesu odluku", piše u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.