Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd prestonica košarke, ugostitelji trljaju ruke

Beograd će tokom vikenda biti domaćin Fajnal fora košarkaške Evrolige, a procena je da će oko 12.000 stranih turista-navijača doputovati u srpsku prestonicu. U Udruženju hotelijera Srbije kažu da su zbog toga cene smeštaja u Beogradu skočile i trostruko.

Izvor: N1

Takmičari su stigli. Doleteli su iz Rusije, Litvanije, Španije i Turske.

“Košarkaška groznica je počela”, tako Žarko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Suvačarov, izvršni direktor aerodroma "Nikola Tesla", za N1 opisuju atmosferu. Kaže da spremno čekaju hiljade navijača.

“Mogu da vam kažem da očekujemo otprilike oko 8.000 putnika koji će stići narednih dana sa raznoraznim avionima, sa 40-ak čarter letova, sa uvođenjem vanrednih letova: Pegazus erlajnsa sa pet aviona, Atlas globala sa tri, Aegean dva, Aeroflot jedan. Promenom tipova aviona gde će Turkiš deset puta leteti sa avionima većeg kapaciteta”, kaže Suvačarov.

Najviše navijača će avionima doći upravo iz Turske – 2.600. U Udruženju hotelijera za N1 kažu da očekuju oko 12.000 fanova košarke što iz država takmičara, što iz regiona i uveravaju da su hoteli spremni.

U prestonici ima 6.000 hotelskih i još 5.000 privatnih soba, a navijači će ostati od ćetiri do šest dana. Ovo je po broju gostiju najveći događaj u poslednjih 50 godina, pa će i zarada biti rekordna, očekuje Georgi Genov, direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije.

“Moram reći da su cene duplo veće u odnosu na prethodni period, čak trostruko. Negde i normalno, tu je tržište, ponuda i potražnja, tako je u svim svetskim metropolama, a pogotovo kada se organizuju ovako veliki događaji, a s obzirom da je ovo takav događaj takav da su i sami gosti raspoloženi, dolaze u raspoloženju, tako da je normalno da je cena veća u odnosu na uobičajenu cenu - i u privatnom smeštaju, i u hotelima”, objašnjava Genov.

Ipak, ne trljaju šake samo hotelijeri. Za invaziju turista navijača spremni su i taksisti koji su vidno prisutniji ispred beogradskog aerodroma.

U polufinalu Evrolige, u petak od 18h u Štark areni igraju Fenerbahče i Žalgiris, dok se od 21h sastaju Real Madrid i CSKA. Utakmica za treće mesto na programu je u nedelju od 17h, dok finalna borba za titulu prvaka Evrope u košarci počinje u 20h.

Ulaznice za sve mečeve su rasprodate, a prenose utakmica možete pratiti uživo na Sportklubu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Hoteli popunjeni, cene i trostruko veće zbog Fajnal fora

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2018

Beograd će tokom vikenda biti domaćin Fajnal fora košarkaške Evrolige, a procena je da će oko 12.000 stranih turista-navijača doputovati u srpsku prestonicu. U Udruženju hotelijera Srbije kažu da su zbog toga cene smeštaja u Beogradu skočile i trostruko...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.