Amerikanci kompletirali roster za SP

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 21:50

Amerikanci kompletirali roster za SP

Poznat je konačan sastav košarkaške reprezenatcije Sjednjenih Američkih Država na predstojećem Svetskom prvenstvu,koje se igra u Japanu, Filipinima i Indoneziji

Džoš Hart prihvatio je poziv da bude deo tima, čime je poznato svih 12 igrača koji će braniti boje američke reprezentacije na Mundobasketu.

Kompletiran roster čine: Tajris Haliburton, Džejlen Branson, Ostin Rivs, Entoni Edvards, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džoš Hart, Mikel Bridžis, Kem Džonson, Brendon Ingram, Paolo Bankero, Džeren Džekson junior, Bobi Portis i Voker Kesler.

SAD igraće u grupi C zajedno sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom.

Prema procenama FIBA, košarkaši SAD su prvi favoriti za zlatnu medalju na predstojećem takmičenju, koje će trajati od 25. avgusta do 10. septembra.

Iza njih su Španija, Francuska, Australija, Slovenija, Kanada, Nemačka i Srbija.

Amerikanci su šampioni sveta poslednji put bili 2014. godine, kada su u finalu pobedili Srbiju.

SAD na Mundobasketu 2019. godine nisu uspele da odbrane svetski tron, a na takmičenju u Kinu završile su na sedmom mestu.

Zlato osvojeno pre četiri godine brani Španija, koja je u finalu pobedila Argentinu, a Amerikanci žele da se vrati na krov sveta i osvoje šestu zlatnu medalju na SP.

Pored pomenute 2014. godine, SAD se na prvi stepenik pobedničkog postolja pela 1954, 1986, 1994 i 2010. godine.

Amerikanci su aktuelni olimpijski šampioni, a na najvećoj sportskoj smotri osvojili su ukupno 16 zlata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KER IZABRAO 12 ZA MUNDOBASKET: Ovo je tim Amerikanaca koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu!

Izvor: HotSport.rs, 02.Jul.2023

Mnogi bi rekli nikad slabiji tim Sastav košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji, je konačno poznat. Selektor SAD, uz odobrenje i prihvatanje poziva od strane Džoša Harta, objavio je imena svih...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.