Uništenje sveta košta 100 miliona dolara

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništenje sveta košta 100 miliona dolara

11.06.2012. -

Čovečanstvu preti velika sajberepidemija, koja može da stavi tačku na "svet kakav poznajemo." Ovo je izjavio osnivač jedne od najpoznatijih laboratorija za borbu protiv virusa u Rusiji, Jevgenij Kasperski.

Razlog za strah je virus Flame, koji je nedavno identifikovan u 600 računara na Bliskom istoku. Kao što je navedeno u kompaniji "Laboratorija Kasperski", on je najmoćniji i najkompleksniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << od svih koji su ikad postojali. Ovaj virus može da presreće saobraćaj, krade podatke, pa čak i beleći audiozapise razgovora. Napraviti takav virus, sada je moguće u mnogim zemljama. Troškovi njegovog kreiranja, Kasperski procenjuje na 100 miliona dolara.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.