Iskusni 9-godišnjak deli savete o muvanju

Izvor: RTS, 11.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iskusni" 9-godišnjak deli savete o muvanju

Američka TV mreža Foks (Fox) otkupila je filmska prava na knjigu jednog devetogodišnjaka iz Kolorada, objavljuje list "Holivud riporter" (Hollywood Reporter).

Aleks Griven, učenik četvrtog razreda osnovne škole u Kasl Roku, u američkoj državi Kolorado, napisao je knjigu "How to Talk to Girls" (Kako razgovarati sa devojčicama) na 46 strana.

Napisao ju je kada je primetio da njegovi vršnjaci imaju problema u komunikaciji sa devojčicama, ali je delo navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << namenjeno svim uzrastima.

Rukom pisani tekst je prodao za tri dolara na školskom sajmu knjiga.

Vrlo brzo je izdavačka kuća "Harper Kolins" otkupila Aleksovo "uputstvo", objavila ga u novembru i postalo je hit.

Zatim je prosleđeno "Twentieth Century Fox"-u, koji je kao i "Harper Kolins" u vlasništvu "News Corp.". Foksovi skauti za knjige prvo su ga odbacili kao ideju, ali kada je "oborilo čitaoce svih uzrasta s nogu", vratili su se korak nazad i sklopili ugovor o filmskoj adaptaciji.

Iako sada ima reputaciju "gurua za samopomaganje", Aleks je do sada "pao" samo na jednu devojčicu, tako da se većina njegovih saveta zasniva na posmatranju.

Poglavlja knjige, kojih ima sedam, idu od životnih činjenica, do toga kako da privučete pažnju devojčica.

Među savetima Aleksa Grivena su i:

- očešljajte se i nemojte biti u dukserici,

- kontrolišite se i ako je neophodno smanjite unos šećera,

- zaljubljivanje je kao ljubavna bolest koja može da vas izludi,

- lako je primetiti lepe devojke zato što imaju velike minđuše, lepe haljine i nakit, ali one su kao automobili kojima je potrebno mnogo goriva.

O vezama, "iskusni" Aleks tvrdi sledeće: "Ponekada, nađeš devojku da te voli, a ona te otkači. Život je surov, teraj dalje! Ili ponekada jednostavno ne funkcioniše. Zaljubio sam se u jednu devojčicu u predškolskom. Zatim se moja porodica preselila, tako da sam morao da je 'isperem' iz glave".

O poklonima: "Takođe je dobro davati poklone. Ne moraju biti vredni. Probajte da saznate šta voli pre nego što joj date nešto. Trebalo bi da se raspitate kod njenih drugova da biste dobili ideju. I ja ne bih davao cveće ili poklone dok ne budete malo stariji, recimo do srednje škole, jer to izgleda uvrnuto u osnovnoj školi. Osim ako ne idete na igranku u školi".

Aleksova napomena: "Oko 73 odsto običnih devojčica otkači dečka; 98 procenata prelepih devojčica otkači dečka".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.