Vreme  je za istinu!

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme je za istinu!

Dan uoči inaguracije predsednika Srbije, odredjeni centri moći, koji i dalje vladaju medijima, ne prestaju sa pritiscima i špekulacijama – hoće li Tomislav Nikolić da nas zasutavi na dosadašnjem „evropskom putu“. Zapravo, svi oni bi da spreče da javnost sazna – postoji li uslov, ako postoji, ko ga je prećutno ili tajno prihvatio da se kandidatura Srbije za ulazak u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU zmrzava ako ne priznamo nezavisnost Kosova!
I najveći zagovornici ideje da je „Kosovo realnost“, što bi  trebalo da znači – izgubljeno, svesni su da takvu Vlada ne bi smeli da podrže SPS i URS. I LDP oko te teme više nije decidiran već obilazi kao „mače oko vrele kaše“!
Ono u šta narod veruje je da je Tomislav Nikolić, uprkos svemu, šef države čije ime neće ući u istoriju da je menjao Kosovo za EU!
Evropa ne zna primer da je od nekoga dosad tražila slično. I Kipar je u EU, a ostrvo je i dlaje podeljeno, zar ne?! Takav stav Nikolića je približavanje onom periodu kada je Jugoslavija, a time i Srbija unutar nje, uživala visok renome upravo zato što je dosledno branila  svoj interes, ne dirajući u tudje. Pogotovo ne osporavajući ili negirajući drugima da imaju drugačije mišljenje.
Suština je u sledećem: Srbija odavno, odkad je Borislav Stefanović sa  „punim poverenjem“ predsednika Tadića, ali bez konsultacije Skupštine, počeo da potpisuje dogovore sa Prištinom,  uskraćena za puno saznanje šta na tim papirima piše. Ili, KFOR, Unmnik, Euleks te papire smatraju bezvrednim. Zar se to nije dogodilo sa onom famoznom „fusnotom“!
Svakom gradjaninu ove zemlje prijatno odzvanja u ušima kada Tomislav Nikolić, uprkos svemu,  kaže: „U Briselu očekujem da saznam konačno ono što nikada niko u Srbiji nije čuo – da li EU insistira  na tome da Srbija prihvati nezavisnost Kosova i Metohije da bi nastavila put ka EU“.
Odista – ima li išta  bitnije u spoljnoj politici Srbije od toga!
I da li ima ikog naivnog u političkom miljeu Srbije koji ne razume zbog čega evropski funkcioneri pokušavaju da našem predsedniku države postave zamku  i umesto odgovora na to pitanje, traže da se izjasni šta je mislio o Srebrenici ili Vukovaru?
Te prizemne „političke provokacije“ prolaze samo kod onih koji  svoje lične ciljeve stavljaju iznad nacionalnih. Dakle, ne Nikolić, već čelinici Evropske unije su pred dilemom - da li će otvoreno i bez dvosmislenosti objasniti šta faktički znači njihovo priznavanje nezavisnosti Kosova.
Bilo bi mudro da do povratka predsednika Srbije iz Brisela, niko ne pokušava da ozakoni novu Vladu  Srbije!
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.