Unapređenje saradnje Srbije i Katara

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje saradnje Srbije i Katara

Državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković upoznala je premijera i ministra unutrašnjih poslova Katara Abdulaha bin Naser bin Kalifa Al Tanija sa stavom i argumentima Srbije protiv zahteva Kosova za prijem u članstvo u Interpolu.
Biljana Popović Ivković, koja boravi u trodnevnoj poseti Dohi, istakla je da bi eventualna odluka o prijemu tzv. Kosova u Interpol predstavljala nesumnjivo kršenje međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prava, politizaciju ove profesionalne policijske organizacije i imala dalekosežne posledice po njenu ekspertsku prirodu.

Al Tani je izrazio razumevanje za stavove Srbije i podsetio da dve zemlje imaju prijateljske odnose.
On se u razgovoru sa Popović Ivković složio da ima prostora za unapređenje saradnje policija dveju zemalja, kao i ekonomske saradnje dve zemlje.
Državni sekretar MUP-a Srbije razgovarala je u Dohi i sa generalnim direktorom za javnu bezbednost MUP-a Katara Sad bin Jasim Al Hulaifijem, a na sastanku je razmotrena mogućnost razmene iskustava i zajedničkih obuka dveju policija, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
Popović Ivković je tokom posete prisustvovala i 12. Sajmu sigurnosti i bezbednosti posvećenom sajber bezbednosti i civilnoj odbrani, gde se sastala sa direktorom "Milipola" Naser bin Fahad Al Tanijem.
Ona se zahvalila domaćinima na srdačnom i prijateljiskom dočeku i pozvala ih da posete Srbiju.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.