Šutanovac: Srbija u misijama EU

Izvor: Blic, 15.Okt.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Srbija u misijama EU

Ministar odbrane Dragan Šutanovac se juče u Briselu susreo sa mnogim zvaničnicima EU kojima je predočio da su očekivanja Srbije da se naša kandidatura u najkraćem mogućem roku prosledi Evropskoj komisiji. On je Džejmsu Kuperu, savetniku Ketrin Ešton izrazio želju za učešćem u zajedničkoj odbrambenoj politici EU.

- Spremni smo da u buduće participiramo i u EU misijama. Za dalje aktivnosti u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU neophodno je i da na polju odbrane preduzmemo aktivnosti – rekao je Šutanovac za „Blic".

On je prethodno u toku dana učestvovao na okruglom stolu „Stanje Evrope – teška pitanja za Evropsku uniju (EU)", koji je okupio veliki broj zvaničnika EU i država članica.

Šutanovac je, povodom okruglog stola, ocenio da činjenica da je iz celog regiona jugoistočne Evrope na taj skup pozvana samo Srbija i da je njen glas danas pomno slušan, govori da postoji veliko interesovanje Evrope.

„Ovo je velika konferencija na kojoj se razmatraju problemi, ali i buduća rešenja u razvijanju Evrope", rekao je Šutanovac. Šutanovac će u petak razgovarati sa predsedavajućim Vojnog komiteta EU generalom Hakanom Surenom, kao i jednim brojem ambasadora evropskih zemalja pri NATO.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.