Izvor: Beta, 01.Jan.2011, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji status kandidata i datum pregovora u 2011.

BEOGRAD, 1. januara 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je realno da Srbija do kraja ove godine dobije status kandidata za članstvo u EU i da očekuje da će u 2011. dobiti i datum početka pregovora o članstvu.

"Setite se gde smo bili na evropskom putu pre dve i po godine kada je formirana ova vlada. Na nuli. Verujem da ćemo 2011. završiti s terminom za pregovore", kazao je Cvetković u intervjuu za portal EurAktiv i Betu.

Evropska komisija bi u 2011. trebalo da da mišljenje o kandidaturi Srbije za status kandidata, a taj status na osnovu mišljenja komisije odobrava Savet ministara.

Na pitanje o mogućoj rekonstrukciji vlade, Cvetković je rekao će se o tome razgovarati tek u drugoj polovini januara. "Moram da kažem, da ako i bude rekontrukcije vlade, ona neće biti posledica lošeg rada nekog ministra već želje da se kroz drugačiju organizaciju podigne efikasnost rada vlade u celini", rekao je premijer.

On je ocenio da su zahtevi opozicije za prevremene izbore "potpuno besmisleni" jer bi izbori bili održani samo nekoliko meseci pre redovnih izbora, a vladu bi stavili u "tehničku poziciju", tako da ne bi mogla da radi stvari koje su od suštinskog značaja za zemlju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Srbija do kraja ove godine dobije status kandidata za članstvo u EU

Izvor: Beta Video, 01.Jan.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković: Srbija do kraja ove godine dobije status kandidata za članstvo u EU (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

CVETKOVIĆ:SRBIJI STATUS KANDIDATA I DATUM PREGOVORA U 2011.

Izvor: Kurir, 01.Jan.2011

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je realno da Srbija do kraja ove godine dobije status kandidata za članstvo u EU i da očekuje da će u 2011. dobiti i datum početka pregovora o članstvu..."Setite se gde smo bili na evropskom putu pre dve i po godine kada je formirana ova vlada....

Nastavak na Kurir...

Cvetković: Srbiji status kandidata i datum pregovora u 2011.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2011

BEOGRAD -..Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je realno da Srbija do kraja ove godine dobije status kandidata za članstvo u EU i da očekuje da će u 2011. dobiti i datum početka pregovora o članstvu..."Setite se gde smo bili na evropskom putu pre dve i po godine kada je formirana ova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Orban: Proritet evropska perspektiva zapadnog Balkana

Izvor: Blic, 01.Jan.2011

BRISEL - Prioriteti mađarskog predsedavanja Evropskom unijom biće obezbeđivanje evropske perspektive za države zapadnog Balkana u cilju stabilizacije tog regiona, kao i donošenje zajedničke sveobuhvatne strategije za Rome, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban, čija je država preuzela...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.