Srbija je u Briselu ponižena

Izvor: TvojPortal.com, 25.Feb.2012, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija je u Briselu ponižena

Izvor:Tvojportal.com Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je danas u Briselu Srbija ponižena i naterena od EU da bude saučesnik u stvaranju nezavisne države Kosovo.„Vlast slavi što će dobiti kandidaturu i što je postignut sporazum sa albanskim separatistima“, rekao je Koštunica agenciji Beta nakon što su delegacije Beograda i Prištine u Briselu postigle sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << o regonalnom predstavljanju Kosova i integrisanom upravljanju prelazima.


Koštunica je ocenio da će prema tom sporazumu albanski carinici i policajci uspostaviti granicu između Srbije i Kosova.
„Na regionalnim skupovima separatisti će biti predstavljeni, kako kažu, fusnotom u kojoj se, pored Rezolucije 1244, navodi i mišljenje Međunarodnog suda pravde po kome nezavisnost Kosova nije kršenje međunarodnog prava“, kazao je Koštunica.
On je naveo da je tim sporazumom EU uspela da zajedno sa vlastima u Beogradu nanese „težak udarac srpskom narodu i srpskoj državi“ i da danas nema „slobodnog čoveka u našoj zemlji koji se ne oseća poniženim“.
„Srpski narod na Kosovu treba da zna da smo danas izgubili i da smo danas poraženi, ali isto tako treba da zna da je suštinski ceo srpski narod uz njih i da će Kosovo i Metohija, dok god je na snazi sadašnji Ustav, biti deo Srbije“, rekao je lider DSS.
Koštunica je ocenio i da je štetnost protivustavnih sporazuma potpisanih sa albnaskim separatistima najbolji dokaz zašto Srbija treba da proglasi političku neutralnost i skine sa sebe breme pristiska i ucena EU.

Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.