Sarkozi za kandidaturu Srbije?

Izvor: B92, 18.Feb.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi za kandidaturu Srbije?

Pariz -- Nikola Sarkozi pružiće podršku Srbiji da dobije status kandidata za EU i snažno uticati na one koji se tome protive, rekli su savetnici francuskog predsednika.

Sarkozijevi savetnici su naglasili da će Pariz pružiti podršku Srbiji za dobijanje statusa kandidata ne samo zbog 300.000 glasača srpskog porekla u Francuskoj, već zato što je to u interesu Francuske i celog regiona, navodi se u saopštenju Skupštine Srba u Francuskoj povodom sastanka u Jelisejskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << palati.

Delegacija francuskih građana srpskog porekla, koju su predvodili bivši predsednik Skupštine Srba u Francuskoj Siniša Blagojević i potpredsednik te institucije Čedomir Krasnić, naglasila je koliko je za Srbiju važno da status kanidata za članstvo u EU dobije početkom marta i skrenula pažnju na teškoće Srba na Kosovu.

Susret predstavnika srpske dijaspore sa Sarkozijevim političkim i diplomatskim savetnicima održan je u sredu, na Sretenje, u trenutku kada je predsednik Francuske zvanično objavio kandidaturu za predsedničke izbore u aprilu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.