Samardžić: Pritisak na Srbe sa severa Kosova

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Pritisak na Srbe sa severa Kosova

- Srbi sa severa Kosova su pod prećutnim pritiskom Beograda da uklone barikade ne bismo li dobili status kandidata - kaže Slobodan Samardžić potpredsednik D S S-a.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DŠ) Slobodan Samardžić ocenio je danas da vlasti Srbije "vrše prećutni pritisak" na Srbe sa severa Kosova da uklone blokade kako bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Jovanović: Beograd proizvodi barikade na Kosovu!

Jovanović: Rešavati uzroke, a ne posledice krize na severu

SNV: Boris Tadić je u službi zapada

"Srbi na barikadama uspešno odolevaju pritiscima sa više strana", kazao je Samardžić.

Samardžić je ocenio da je današnji razgovor predsednika Srbije Borisa Tadića sa predstavnicima Srba sa severa Kosova prilika da država čvrsto stane iz Srba na Kosovu i Metohiji i pokaže da ih smatra svojim gradjanima i državljanjima.

"Ovo je prilika da i Vlada Srbije i predsednik Srbije čvrsto stanu iza Srba na Kosovu i Metohiji i pošalju poruku medjunarodnoj zajednici i Euleksu da su oni gradjani Srbije i da će će ih država čvrsto štititi načinima i sredstvima kojima ona raspolaže", kazao je Samardžić.

On je ocenio da je Beograd do sada delovao kao da je Kosovo i Metohija susedna zemlja, "trazeći da se problem reši mirnim putem i raznim apstraktnim zahtevima".

Srbi sa Kosova kod predsednika Tadića!]Predsednici opština sa severa Kosova i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković sastaće se večeras u Beogradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem[/url].

(Beta)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Boris Tadić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.