Izvor: RTV 5, 07.Apr.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednička kampanja hvata zalet (video)

Trka za fotelju na Andrićevom vencu je počela. Za mesto prvog čoveka Srbije kandidaturu najvljuje desetak kandidata. Prvi na startnoj liniji je Ivica DačIć. Njegova koalicija prva je podnela kandidaturu sa 15.666 potpisa.
"Reč je o čoveku koji ima veliki ugled u javnosti Srbije, koji sme javno da kaže gradjanima Srbije sve ono što je deo njihovih problema, i način njihovog rešavanja, i ova koalicija je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << ubedjena da će naš kandidat pobediti na izborima", kaže Žarko Obradović, SPS.
U Republičku izbornu komisiju istog prepodneva stiglo je i 27.606 potpisa podrške kandidaturi Borisa Tadića za predsednika Srbije.

"Boris Tadić je predsednik Srbije osam godina, većina gradjana je i te kako svesna šta smo uradili u tih osam godina. Njegova politika je politika integracija u Evropi, mira, bezbednosti, razvoja. Siguran sam da Će za ovu politku gradjani Srbije glasati i 6.maja da na neposrednim izborima ponovo bude izabran za predsednik Republike Srbije", kaže Dragan Đilas, DS.
Republičku izbornu komisiju tek očekuje posao. Žrebanje kojim će biti utvrđen redni broj kandidata za predsednika Srbije na izbornoj listi biće obavljeno 20. aprila u Skupštini Srbije. Potpisi za predsedničku kandidaturu mogu se dostavljati do 15. aprila u ponoć.

Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Boris Tadić

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.