Popović: Srbija postaje ekonomska kolonija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Srbija postaje ekonomska kolonija

Funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, izjavio je u Kraljevu da ekonomska politika koja se vodi Srbiju postavlja u položaj kolonije, zbog čega je neophodno da se promeni.

"Umesto politike štednje na teret građana, koju nameće Međunarodni monetarni fond, Srbija mora da se okrene politici razvoja domaće privrede", rekao je Popović, saopštila je DSS.

Država treba snažno da utiče na privredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokove i ne treba da se libi ni direktnog investiranja u obnovu i izgradnju industrijskih kapaciteta, istakao je Popović i predložio izgradnju fabrike traktora i druge poljoprivredne mehanizacije.

"Povećanjem poseda prodajom državnog poljoprivrednog zemljišta domaćim poljoprivrednicima uz dugi rok otplate, kao i zabranom prodaje zemlje strancima, napravio bi se značajan pomak u razvoju industrije i poljoprivrede", zaključio je Popović.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Popović: Ekonomska politika Srbiju postavlja u položaj kolonije

Izvor: RTS, 31.Jan.2017

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović ocenio je da ekonomska politika koja se danas vodi Srbiju postavlja u položaj kolonije, potpune ekonomske zavisnosti i da je zato neophodno da se promeni. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.