Parlament bira ministra privrede

Izvor: Beta, 02.Sep.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament bira ministra privrede

BEOGRAD, 2. septembra 2014. (Beta) - Skupština Srbije u sredu će razmatrati predlog kandidature predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Željka Sertića za novog ministra privrede Srbije.

Taj predlog je srpskom parlamentu 19. avgusta dostavio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, jer je mesto ministra privrede ostalo upražnjeno nakon što je Dušan Vujović dao ostavku da bi preuzeo mesto ministra finansija, gde je zamenio Lazara Krstića.

Predsednica Skupstine Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Maja Gojlović je za sredu sazvala posebnu sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda - izbor i polaganje zakletve člana Vlade.

U prvoj izjavi za medije, nakon što ga je premijer predložio za ministra privrede, Sertić je najavio da će, ako bude potvrdjen njegov izbor, na tom mestu "raditi u najboljem interesu srpske privrede i države".

"U ovom trenutku kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje, sprovodjenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti Ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava", rekao je tada Sertić.

Željko Sertić je član vladajuće Srpske napredne stranke i trenutno je na funkciji predsednika Privredne komore Srbije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština se izjašnjava o Sertiću

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 00:47

Poslanici Narodne skupštine Srbije u sredu će razmatrati predlog da predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić preuzme funkciju ministra privrede...Dugogodišnji privrednik iz Novog Sada i diplomirani menadžer na to mesto bi trebalo da stigne posle ostavke Dušana Vujovića, koji je preuzeo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.