ODLUKA O KANDIDATURI SRBIJE SASVIM BLIZU

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUKA O KANDIDATURI SRBIJE SASVIM BLIZU

BRISEL - Savet ministara Evropske unije je posle dva sata rasprave došao sasvim blizu odluke da se Srbiji odobri status kandidatata za članstvo u EU, iako Rumunija i dalje traži da se naglasi obaveza da Beograd nađe rešenje za pitanje vlaške manjine u Srbiji, rekli su zvaničnici koji prisustvuju zasedanju.

Istovremeno su zemlje koje ne priznaju nezavisnost Kosova, a posebno Španija i Kipar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stavile do znanja da su protiv predloga Evropske komisije da se izradi studija o izvodljivosti za sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Kosova EU.

Jedino je, izgleda, Grčka prihvatila obrazloženje da bi Prištini to trebalo da se omogući zbog pristanka na dogovore u dijalogu sa Beogradom o regionalnom predstavljanju Kosova i tehničkom planu za primenu sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

U Savetu ministara EU je najavljeno da bi srpski predsednik Boris Tadić trebalo da se obrati novinarima oko 13.30 časova.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.