MONTGOMERI: SRBIJA U EU 2017. GODINE!

Izvor: Kurir, 29.Apr.2011, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONTGOMERI: SRBIJA U EU 2017. GODINE!

BEOGRAD - Bivši američki diplomata Vilijem Montgomeri smatra da je najoptimističniji datum za prijem u članstvo Srbije u EU 2017. godina.

- To znači da ćete u narednom periodu stalno čuti da treba da „održite korak u procesu na putu prema članstvu u EU“ - zaključuje Montgomeri.

On kaže da će se, nakon formalnog prihvatanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naše kandidature za članstvo u EU, što očekuje da se desi u decembru, pred Srbijom naći još mnogo koraka do prijema.

- Pre svega, sledi preporuka Evropske komisije za početak razgovora i određivanje datuma o pregovorima, koji će se voditi o 35 zasebnih poglavlja, od kojih svako mora da bude u potpunosti „zatvoreno“ po uslovima EK. Sledi formalni proces prijema od strane svakog člana EU - objašnjava Montgomeri.

(G. R - A. B.)

Montgomeri: Dodatni uslovi

* Normalizacija odnosa s Kosovom (ali ne i zvanično priznanje)

* Borba protiv korupcije

* Hapšenje preostala dva haška begunca

* Održavanje gej parade

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.