LDP MINIRAO KANDIDATURU SRBIJE ZA EU!

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP MINIRAO KANDIDATURU SRBIJE ZA EU!

Iako se pokret Preokret deklarativno zalaže za ulazak Srbije u EU, njegovi lideri su uoči sednice Saveta ministara EU 9. decembra poslali pismo na adrese 27 ambasada članica EU u kojem su izrazili svoje mišljenje da Srbija nije ispunila ...

BEOGRAD - Kako Pravi Gazda kaže!

Iako se pokret Preokret deklarativno zalaže za ulazak Srbije u EU, njegovi lideri su uoči sednice Saveta ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << EU 9. decembra poslali pismo na adrese 27 ambasada članica EU u kojem su izrazili svoje mišljenje da Srbija nije ispunila uslove za kandidaturu, saznaje Kurir!

Prema našim informacijama, cilj slanja pisma bio je da se svi napori Srbije omalovaže, rezultati ospore a uspesi stave u negativnu konotaciju.

Izvor Kurira iz LDP koji je ogorčen ovakvim ponašanjem svoje stranke rekao nam je da je ideja da se ne dobije kandidatura i pošalje pismo stigla od stvarnog gazde ove stranke, tajkuna Milana Beka, a sproveo ju je formalni predsednik stranke Čedomir Jovanović.

- Po nalogu Milana Beka, inače Jovanovićevog kuma, finansijera LDP i vlasnika lista Večernje novosti, u spornom pismu u prvih nekoliko rečenica Čedomir Jovanović (formalni predsednik stranke), Vuk Drašković i Žarko Korać bukvalno su poručili ministrima zemalja EU da Srbija nije zaslužila da dobije kandidaturu! Da zlo bude veće, oni su to uradili iako su pre toga evropski zvaničnici naglašavali da je naša zemlja ispunila sve uslove za kandidaturu - tvrdi visoki funkcioner LDP i ističe da nije jedini u stranci koji ovako misli i da im je dosta što je Čeda postao marioneta Milana Beka.

A evo šta piše u pismu „boraca za Evropu“: „Razumemo u potpunosti rezerve koje imate prema Srbiji, budući da nije ispunila kriterijume za dobijanje statusa zemlje kandidata.“ Ovaj navod stoji na samom početku ove navodne molbe ministrima da Srbiji ipak udele status kandidata.

Ispunjavajući zadatak svog gazde, lideri Preokreta ne propuštaju da kažu kako je Beograd „nekoliko meseci oklevao i kalkulisao u pogledu politike prema Kosovu“, a tome dodaju i ovo:

„Jasno nam je da su kako države članice, tako i sama EU često pokazivale veći interes i motivisanost u postupku evropskih integracija Srbije nego institucije same Srbije, čija je obaveza bila da igraju vodeću ulogu u tom postupku.“

Milan Beko juče nije odgovarao na pozive Kurira.

Najveće afere Milana Beka

Luka Beograd

Viši sud u Beogradu 16. maja zabranio raspolaganje zemljištem Luke Beograd firmi „Vorldfin“, registrovanoj na istoj adresi kao i preduzeće „Novafin“ u vlasništvu Milana Beka, koje je preuzelo akcije „C marketa“ za račun vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića.

Savet za borbu protiv korupcije podneo je krivičnu prijavu protiv Beka i još 16 osoba, koje tereti da su nezakonitim postupanjem oštetili državu za najmanje 21 milion evra.

Večernje novosti

Savet za borbu protiv korupcije podneo je 17. maja 2011. krivičnu prijavu protiv Milana Beka zbog privatizacije Večernjih novosti.

Komisija za hartije od vrednosti nije reagovala posle izjave Milana Beka da su u trgovanju učestvovala dva pravna lica koja su povezana, jer su oba u vlasništvu gospodina Beka.

JoŠ 2 dana

Toliko je ostalo do dana kad će Čedomir Jovanović (formalni predsednik LDP) pojesti poziv za konferenciju nasred Trga republike! Vlasnik Kurira Aleksandar Rodić pozvao je Jovanovića (formalnog predsednika LDP) da do petka dostavi dokaz o lažnim optužbama LDP da je Kurir novcem EU kupio udeo VAC u pojedinim medijima. U suprotnom, „Kurir-info“ poziva Jovanovića (formalnog predsednika LDP) da na Trgu republike pojede poziv za konferenciju LDP koja je sazvana u utorak.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

LDP minirao kandidaturu Srbije za EU!

Izvor: S media, 15.Dec.2011

Iako se pokret Preokret deklarativno zalaže za ulazak Srbije u EU, njegovi lideri su uoči sednice Saveta ministara EU 9. decembra poslali pismo na adrese 27 ambasada članica EU u kojem su izrazili svoje mišljenje da Srbija nije ispunila uslove za kandidaturu, saznaje Kurir...Cilj slanja pisma bio...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.