Jeremić: Svako glasa za koga hoće

Izvor: B92, 22.Mar.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Svako glasa za koga hoće

Brisel -- Vuk Jeremić izjavio da svaka članica UN, uključujući i Hrvatsku sama odlučuje koga će podržati na predstojećem izboru za predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

Tako je ministar spoljnih poslova Srbije odgovorio na pitanje da prokomentariše jučerašnju izjavu šefice hrvatske diplomatije Vesne Pusić da Hrvatska neće podržati njegovu kandidaturu za ovu funkciju, nego će glasati za njegovog protivkandidata iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Litvanije.

"Naš princip je da podržavamo susede i ostale zemlje iz regiona kada kandiduju svoje predstavnike na važne međunarodne funkcije", rekao je Jeremić i ponovio da je stvar Hrvatske za koga će glasati.

Jeremić je, inače, u dvodnevnoj poseti Briselu, gde će prisustvovati večerašnjem ministarskom sastanku zemalja članica Evropske unije i zemalja kandidata za članstvo.

On će sutra imati i mnoge bilateralne sastanke sa evropskim kolegama, a predviđen je i susret sa Vesnom Pusić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.