Intenzivnija saradnja Srbije i Albanije

Izvor: RTS, 23.Feb.2018, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivnija saradnja Srbije i Albanije

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović i Ferit Hodža, koji je predvodio delegaciju Ministarstva inostranih poslova Albanije saglasni su da će bilateralni odnosi i saradnja Srbije i Albanije nastaviti uzlazni trend.
Izraženo je uverenje da će dve države nastaviti još intenzivniju saradnju u oblasti evrointegracija, posebno imajući u vidu da članstvo u Evropskoj uniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavlja ključni strateški cilj obe države, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

U razgovoru je ukazano da postoje značajni, neiskorišćeni potencijali za unapređenje saradnje u privrednoj sferi, kao i da postoji obostrano opredeljenje da se intenzivira saradnja na regionalnom planu, gde je posebno apostrofirana važnost projekata koji se realizuju pod okriljem Berlinskog procesa.
Hodža, generalni direktor za politička i strateška pitanja u albanskom Ministarstvu inostranih poslova, predvodi delegaciju koja boravi u Beogradu povodom političkih konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova na nivou političkih direktora.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.