Izvor: S media, 31.Mar.2011, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Nije bilo razgovora o datumu izbora

Zamenica šefa poslaničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije (URS) Suzana Grubješić izjavila je danas da u vladajućoj koaliciji nije bilo razgovora o datumu održavanja parlamentarnih izbora.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da ne zna koliko su tačne informacije objavljene u medijima da će parlamentarni izbori biti održani u decembru.

"Od URS-a ne zavisi datum izbora. Mi se držimo dogovora da je Srbiji potrebna politička >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stabilnost do dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji", rekla je Grubješić.

Prema njenim rečima, za URS je prihvatljiva i varijanta da izbori budu održani u decembru ove godine ili u martu 2012. godine, kada je i redovni termin za njihovo održavanje.

Ona je dodala da je 2011. "predizborna ili izborna" godina, a da ćeURS biti spreman za izbore kad god oni budu raspisani, jer su, kako je kazala, ozbiljne stranke uvek u kampanji.

Da li je Dinkić odškrinuo vrata naprednjacima

Grubješić: Dežer je u pravu

URS za poboljšanje života građana

Grubješić je rekla da će svi ministri iz G17 plus i poslanički klub URS-a podržati predlog novog zakona o finansiranju političkih stranaka.

Prema njenim rečima, za uvećanje iznosa koji bi se izdvajao iz budžeta za rad političkih stranaka bile su sve stranke, a ne samo URS, ali kako je dodala, URS će poštovati ocenu Venecijanske komisije da bi to bilo previše novca za stranke.

"Sve što se dogovorimo unutar koalicije, nama je prihvatljivo", rekla je Grubješić.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.