Fini: Beograd ima jake argumente za kandidaturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fini: Beograd ima jake argumente za kandidaturu

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa predsednikom Poslaničkog doma Italije Đanfrankom Finijem o bilateralnim odnosima i unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Predsednik Tadić izrazio je zahvalnost svom gostu na podršci Italije evropskim integracijama Srbije, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

Fini se danas tokom jednodnevne posete Beogradu sastao i sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na čiji poziv i dolazi, kao i sa predsednicima poslaničkih grupa.

Fini će razgovarati i sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, a glavne teme razgovora biće, kako je najavljeno, podrška italijanskog parlamenta Srbiji na putu evrointegracija, regionalna saradnja i bilateralni odnosi.

Fini: Jaki argumenti Beograda

Beograd ima jake argumente na osnovu kojih traži da Srbija postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, ocenio je danas predsednik Donjeg doma italijanskog parlamenta Đanfranko Fini, izrazivši uverenje da bi Srbija trebalo da dobije takav status, jer to otvara novu fazu u stabilnosti Balkana.

"Koliko mi je poznato, ne postoji uslov za Beograd da dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine mora biti postignut do kraja ove nedelje, kako bi Srbija dobila status kandidata", rekao je Fini posle razgovora sa predsednikom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.