Dobar trenutak za jačanje partnerstva sa SAD

Izvor: RTS, 29.Maj.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar trenutak za jačanje partnerstva sa SAD

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom Atlantskog saveta, uticajnog instituta iz Vašingtona, o evropskim integracijama Srbije, reformama koje sprovodi Vlada i jačanju odnosa Srbije i SAD.
Premijerka Brnabić je upoznala sagovornike sa procesom reformi koje Vlada sprovodi i naglasila da je članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije u Evropskoj uniji naš strateški cilj, saopštila je Vladina kancelarija sa medijima.

Premijerka je rekla da je akcenat stavljen na reformu obrazovanja i digitalizaciju, jer one predstavljaju pravu snagu Srbije i omogućavaju joj da uhvati korak sa četvrtom industrijskom revolucijom, čime bi bilo stvoreno društvo u kojem ljudi žele da žive i koje se zasniva na znanju, uz stabilan ekonomski sistem koji privlači investitore.
Premijerka je istakla i da je Vlada Srbije usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i SAD, kao i da značajna pažnja treba da se podredi daljem snaženju međuljudskih veza. U tom pogledu, premijerka se zahvalila delegaciji na poseti Srbiji.
Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson je podržao evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana. Vilson je naveo i da smatra da SAD mogu da daju veći doprinos, kao i da je dobar trenutak za jačanje partnerstva između dve zemlje.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je  sa delegacijom Atlantskog saveta o mogućnostima unapređenja odnosa Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u okviru sistema bezbednosti.
Ministar Stefanović je delegaciju Atlantskog saveta upoznao sa bezbednosnom situacijom u zemlji i regionu, kao i rezultatima koje je Srbija ostvarila u borbi protiv kriminala.
Vilson je naveo da je cilj Atlantskog saveta da pomogne u jačanju odnosa između Srbije i SAD i dodao da postoji dobra saradnja dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, što može, kako je istakao, biti dobar osnov za privlačenje američkih investicija u našu zemlju.
Na sastanku je konstatovano da je nedavna poseta ministra Stefanovića SAD bila uspešna i da je tom prilikom potvrđena dobra saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova sa američkim agencijama za sprovođenje zakona na polju suzbijanja terorizma, organizovanog kriminala, borbe protiv trgovine narkoticima i svih drugih vidova kriminala. 
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predsednica Vlade i članovi Atlantskog saveta o evrointegraciji i odnosu Srbija-SAD

Izvor: Danas, 29.Maj.2019

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i delegacije Atlantskog saveta - instituta iz Vašingtona, razgovarali su danas u Beogradu o evropskim integracijama Srbije, reformama koje sprovodi njena vlada i jačanju odnosa Srbije i SAD. Članak Predsednica Vlade i članovi Atlantskog saveta o evrointegraciji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.