DSS predao kandidaturu Koštunice

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS predao kandidaturu Koštunice

Beograd -- Demokratska stranka Srbije predala je RIK-u više od 13.000 potpisa građana za kandidaturu lidera DSS-a Vojislava Koštunice za predsednika Srbije.

"Koštunica je predodređen i pozvan da posle 20. maja postane novi predsednik Srbije i on po prirodi stvari mora biti predsednik, obzirom na njegovo državničko iskustvo, znanje i životni put. To je naš cilj - DSS u predsedničke izbore ulazi sa jednom jedinom idejom, da pobedi, i to ćemo i uraditi", rekao je potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DSS-a Miloš Jovanović novinarima posle predaje kandidature.

Jovanović je rekao da su predstojeći izbori "boj za Srbiju", i dodao da je pobeda Koštunice i DSS-a jedini način da Srbija izađe iz ekonomskog i moralnog rasula.

Slogani DSS-a su "Za Srbiju znaš zašto", "Za slobodnu Srbiju", "Za Koštunicu", rekao je Jovanović.

"Na Srbiji je da izabere čoveka koji je dorastao funkciji predsednika Republike u ovim delikatnim istorijskim uslovima. Uz dužno poštovanje prema ostalim kandidatima, takav čovek je Vojislav Koštunica i samo Vojislav Koštunica", rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je DSS predao podrške građana Koštunici sa punim uverenjem da će "Srbija znati da izabere čoveka koji će je dostojno predvoditi i predstavljati".

"Uvereni smo da će Srbija znati da izabere čoveka koji ima neophodno znanje i iskustvo i da će građani izabrati čoveka sa vizijom slobodne i snažne Srbije, i jasnom vizijom politički i vojno neutralne Srbije", rekao je Jovanović.

Potpredsednik DSS-a je podsetio da je Koštunica bio predsednik bivše SRJ od oktobra 2000. godine do 2003. godine i predsednik Vlade Srbije od 2004. godine do 2008. godine.

Dodao je da je od 13.000 potpisa građana veliki deo sa Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.