VREDNOST MILIJARDU DOLARA: Kia u Meksiku gradi novu fabriku

Izvor: TopSpeed.rs, 30.Avg.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREDNOST MILIJARDU DOLARA: Kia u Meksiku gradi novu fabriku

Kia u Meksiku u septembru počinje izgradnju nove fabrike koja će imati kapacitet od 300.000 vozila godišnje, a vrednost cele investicije je procenjena na oko milijardu dolara

Foto: Kia Motors

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su s meksičkom vladom potpisali sporazum o gradnji fabrike automobila u gradu Monterrey, u severoistočnoj pokrajini Nuevo León. Na svečanosti potpisivanja sporazuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << održanoj 27. avgusta u Mexico City, prisustvovali su visoki predstavnici obe strane – između ostalih, potpredsednik Kia Motors Corp, Hyoung-Keun Lee, meksički predsednik Enrique Peña Nieto i Rodrigo Medina de la Cruz, guverner pokrajine Nuevo León.

Foto: Kia Motors

Gradnja počinje već krajem idućeg meseca, a trebala bi biti završena u prvoj polovini 2016. godine, kada će proizvodni kapacitet tamošnje fabrike iznositi 300.000 vozila godišnje. S ovom fabrikom će se godišnji proizvodni kapaciteti korejskog giganta povećati na čak 3,37 miliona vozila – od toga 1,69 miliona vozila u Koreji, a u drugim zemljama preostalih 1,68 miliona vozila. Vodeći ljudi Kije još nisu odlučili koji modeli će se proizvoditi u ovoj novoj fabrici.

Foto: Kia Motors

Vrednost investicije, koja će se protezati na 500 hektara, procenjena je na milijardu američkih dolara, što ne uključuje brojne dobavljače, koji će tamo takođe postaviti svoje pogone.

Izvor: Kia Motors/TopSpeed

Nastavak na TopSpeed.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.