YouTube vraća ljude – moderatore sadržaja na posao

Izvor: ItRešenja.com, 24.Sep.2020, 18:28

YouTube vraća ljude – moderatore sadržaja na posao

YouTube vraća ljudima posao moderiranja sadržaja. Na početku pandemije, YouTube je morao da smanji osoblje i radno opterećenje ljudskih moderatora. Kompanija je dala širu moć moderiranja sadržaja automatizovanim sistemima koji mogu da prepoznaju video zapise sa štetnim sadržajem i odmah ih uklone.

To je dovelo do uklanjanja 11 miliona video zapisa između >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << aprila i juna, što je veći broj nego obično. Međutim, YouTube-ovi AI sistemi su grešili, što je značilo da su uklonili video zapise koji zapravo nisu kršili nikakva pravila.

Prema FT-u, YouTube je poništio odluke o moderiranju sadržaja na 160.000 video zapisa, što znači da je pod moderiranjem AI, polovina ukupnog broja žalbi bila usvojena.

„Jedna od odluka koju smo doneli na početku pandemije po pitanju mašina koje nisu mogle biti precizne kao ljudi, jeste da računamo na veći broj grešaka, osiguravajući da naši korisnici budu  zaštićeni “, rekao je Neal Mohan, glavni direktor YouTube-a za proizvode, za Financial Times.

Sada je kompanija u stanju da deo tog posla vrati ljudima koji mogu donositi nijansiranije odluke.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.