YouTube uklonio skandalozan spot albanskog repera

Izvor: Mondo, 17.Feb.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube uklonio skandalozan spot albanskog repera

Kontroverzni spot za pesmu "Puška slobode" albanskog repera Arijana Agušija od noćas nije moguće videti na sajtu YouTube.

Foto: screenshot,YouTube

Posle upozorenja kosovskih Srba da je pesma u kojoj se puca na srpsku policiju uvredljiva, opasna i da predstavlja direktan poziv na nasilje video je uklonjen.

U toj pesmi Albanci veličaju "junaštvo" Zahira Pajazitija iz Podujeva koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se se borio u redovima terorističke Oslobodilačke vojske Kosova, a kog su u oružanom okršaju ubile snage bezbednosti SR Jugoslavije 1998, kod Vučitrna.

Albanski reper Gold Ag je glavni akter šokantnog snimka, a u svojoj karijeri imao je već nekoliko numera u kojima vređa Srbiju i poziva na linč Srba na Kosovu.

Njegove pesme "Shqiptar" i "Shqiptar2" imaju par miliona pregleda.

"U scenama u kojima dominira nasilje i promoviše se ubijanje navodnih srpskih policajaca, ali i egzekucija navodnih 'domaćih izdajnika', kao društveno i nacionalno prihvatljiv model koji treba da se prenese sa kolena na koleno, dok se istovremeno peva o poginulim pripadnicima takozvane OVK i slavi takozvana etnička (velika) Albanija, mladim Albancima koji slušaju ovu muziku šalje se jasna i snažna poruka o tome šta se od njih očekuje", naveo je Rakić gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić za RTS.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.