Sky News Australia zabranjen na YouTube-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Avg.2021, 15:03

Sky News Australia zabranjen na YouTube-u

YouTube je uveo na sedam dana zabranu za Sky News Australia da koristi tu platformu zbog, kako se navodi, dezinformacija o virusu kovid19.

Problem je nastao, piše Gardijan, nakon što je kanal objavio video zapise koji negiraju postojanje kovid 19 i ohrabruju ljude da koriste diskreditovane lekove poput hidroksihlorokina ili ivermektina. „Glavni krivac“ za ovakve priloge jeste Alan Džons.

Prethodno je Daily >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Telegraf prestao da objavljuje redovnu kolumnu Alana Džonsa usred kontroverzi oko njegovog komentara na YouTube kanalu Sky News Australia kada je glavnog zdravstvenog radnika Novog Južnog Velsa Kerija Čanta nazvao „seoskim idiotom“.

Iz YouTube-a kažu da postoje „brojni“ uvredljivi video zapisi koji su sada uklonjeni. YouTube kanal Sky News Australia koji ima 1,85 miliona pretplatnika, dobio je opomenu i privremeno je suspendovan – ne smeju da postavljaju nove video zapisa ili prenose uživo.

U slučaju tri opomene u periodu od 90 dana rezultiraće trajnim uklanjanjem kanala sa YouTube-a, poručili su iz ove kompanije.

Jedan od najpopularnijih video zapisa sa 4,6 miliona pregleda je Džonsov prilog „Australijanci moraju znati istinu – ovaj virus nije pandemija“, koji je objavljen u jeku pandemije prošle godine.

Sky News Australia je 19. jula bio primoran da se izvini zbog Džonsovog intervjua sa poslanikom Kregom Kelijem u kojem su tvrdili da „varijante delta soja virusa nisu opasne“ i da „vakcine neće pomoći“. Video je uklonjen i sa veb stranice Sky News Australia-a.

Prošle nedelje, nakon što ga je otpustio Daily Telegraf, Džons se hvalio svojim uspehom na YouTube platformi. „Pogledajte YouTube Sky News Australia, Facebook stranicu Sky News Australia i Fejsbuk stranicu Alan Džons i videćete“, rekao je Džons svojim gledaocima.

„Ista kolumna koju pišem za Telegraf ide na moju Facebook stranicu. „Javnost to može sama da proveri“, kazao je navodeći višedenijsko iskustvo na radiju i njegovu popularnost u javnosti.

Izvor: Cenzolovka, Danas

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.