Šestogodišnja YouTube milionerka je loš primer deci

Izvor: Mondo, 29.Jul.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestogodišnja YouTube milionerka je loš primer deci

Video klipovi jedne od najpopularnijih video blogerki na svetu uklonjeni su nakon reakcije policije zbog neprikladnog sadržaja.

Šestogodišnja južnokorejska zvezda YouTube mreže Boram, koja ima više od 31 miliona pratilaca, kupila je ZGRADU u elitnom predgrađu Seula i to u vrednosti od osam miliona dolara.

Boram ima dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << YouTube kanala na koja kači svoj sadržaj - kanal posvećen igračkama sa 13,6 miliona i video blog sa 17,6 miliona pratilaca, prenosi Si-En-En. U jednom od svojih najpopularnijih klipova, koji je privukao više od 376 miliona pregleda, Boram je napravila nudle koristeći igračku plastičnu kuhinju i potom ih entuzijastično "posrkala" pred kamerom.

Međutim, pojedine njene objave izazivaju oštre kritike u Južnoj Koreji i drugim zemljama zbog vrednosti koje mlađana Boram promoviše, pa su se neki građani Južne Koreje 2017. godine požalili nevladinoj organizaciji Save The children, strahujući da bi neki njeni klipovi mogli negativno da utiču na maloletnike.

Posebno su bili zabrinuti zbog klipova na kojima Boram krade novčanik od svog tate i na kojima izgleda kao da vozi auto po putu.

Save The Children je po pregledu prijavio te snimke policiji, posle čega su klipovi uklonjeni, a roditelji Boram su upozoreni da moraju više da vode računa o tome kakve vrednosti promovišu na internetu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: YouTube/Boram Tube ToysReview

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.