PewDiePie oboren, Markiplier je novi YouTube kralj

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PewDiePie oboren, Markiplier je novi YouTube kralj

Forbes je, na novoj listi uticajnih osoba sa interneta, u kategoriji gejmera proglasio YouTube ličnost, Markipliera, kao najuticajnijeg gejmera na internetu.

Mark "Markiplier" Fišbek je najveća svetska uticajna ličnost u oblasti gejminga, stoji u izveštaju Forbes magazina.

Markiplier, rođen na Havajima, je YouTube poznata ličnost, čiji su video snimci sakupili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << više od sedam milijardi pregleda, te koji je sakupio više od milion dolara u donacijama za dobrotvorne svrhe. On se našao na vrhu liste, koja uključuje imena kao što su PewDiePie, OMGItsfirefoxx i JackSepticEye.

Forbes-ov The Business of Influence je u svojoj drugoj sezoni pravljenja lista i video materijala o globalnim uticajnim ličnostima u raznim kategorijama. Ovog meseca njihova lista uključuje zabavu i putovanja, pored gejminga.

Forbes na ovu listu nije uključio klasične poznate ličnosti sa drugih medija, koje imaju i veliku publiku onlajn, nego samo uticajne ljude koji su napravili svoju slavu preko interneta, te koji su stvarali svoj, originalni sadržaj. Na kraju, bitno je napomenuti da je Forbes ograničio svoju listu na kreatore sadržaja koji uglavnom rade na engleskom jeziku.

Najinteresantnija činjenica u vezi svega ovoga je to da je uspeo da svrgne PewDiePie-a, kao gejmer broj jedan na internetu, što je verovatno, barem delimično, zasluga samog PewDiePie-a, koji je svojim ponašanjem i skandaloznim izjavama odgurnuo od sebe veliki broj svojih pratilaca. Listu najuticajnijih gejmera pogledajte ovde:

MarkiplierPewDiePieVanossGamingOMGitsfirefoxxSSSniperWolfJackSepticEyeThe Diamond MinecartTom CassellSky Does MinecraftMari Takahashi

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.