Koristite Hrom i idete na Jutjub? Oprez!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koristite ''Hrom'' i idete na ''Jutjub''? Oprez!

Stručnjaci ''Zscaler ThreatLabz'' otkrili su lažnu Jutjub stranicu koja je namenjena samo korisnicima ''Gugl Hroma''. Ako korisnik klikne na lažni video plejer ili bilo koju reklamu na lažnoj Jutjub stranici, biće mu zatraženo da instalira ekstenziju za ''Hrom''.

Ekstenzija se nalazi na stranici ''Google Chrome Extension Store'', gde se tvrdi da je ekstenzija video konverter - “Look Watching And Converter - PFMedya”.

Srećom po korisnika pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nemoguća automatska instalacija. Za to je potrebno učešće korisnika u procesu instalacije. Domen na kome se nalazi lažna Jutjub stranica sadrži i reč Fejsbuk, pa korisnicima stranica deluje kao legitimna.

Kada se ekstenzija instalira, ona sprečava korisnika da otvori ''Chrome Tools'' ili stranicu za podešavanja (Settings), i ubacuje virus ''JavaScript'' na Fejsbuk, Tviter, Jutjub i Ask.fm stranice.

Sajber kriminalci često kreiraju lažne Jutjub stranice da bi prevarili korisnike da kliknu na maliciozni sadržaj ili da preuzmu malvere.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.