ISLAMISTI IZ MAKEDONIJE NA ALBANSKOM PEVAJU O BIN LADENU

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISLAMISTI IZ MAKEDONIJE NA ALBANSKOM PEVAJU O BIN LADENU

SKOPLJE - Na internet portalu Jutjub pojavila se pesma posvećena lideru terorističke organizacije Al Kaida Osami Bin Ladenu ispevana na albanskom, koja se prethodno pojavila na forumu albanskih islamista u Makedoniji, prenela je agencija INA.

Na video zapisu nema podataka o kompozitoru i tekstopiscu, a ne zna se ni ko je pesmu poslao na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Jutjub.

INA navodi i neimenovane izvore iz makedonske Islamske verske zajednice (IVZ) koji kažu da ne znaju za tu pesmu.

"Ne znamo za ovu pesmu, ali ne odbacujemo mogućnost da ovakvu pesma uglavnom pevaju vehabističke grupe u nekoliko džamija u Skoplju koji su još pod njihovom kontrolom", rekao je izvor iz IVZ.

Rukovodstvo IVZ-a u sukobu je s vehabističkom grupom koja, kako penose makedonski mediji, namerava da preuzme džamije u Skoplju i da propoveda islam na njihov način. Poslednji incident se dogodio pre mesec dana kada je iz jedne džamije proteran skopski muftija da bi umesto njega propovedao muftija blizak vehabističkoj grupi. Makedonske vlasti do sada zvanično nisu objavili postojanje vehabističke grupe u Makedoniji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.