Drugi dan Belgrade SAXperience: Derek Brown, Beatbox Sax i Nikola Arsenijević, Sax&Electronics

Izvor: NovaEnergija.net, 07.Okt.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan Belgrade SAXperience: Derek Brown, Beatbox Sax i Nikola Arsenijević, Sax&Electronics

Performansom “Beatbox Sax” i nesvakidašnjim nastupom Dereka Brauna najavljujemo večerašnji spektakl u beogradskom Mikser Hausu. Umetnik iz SAD izuzetno je popularan širom sveta zbog jedinstvenih nastupa koji obuhvataju istovremeno sviranje saksofona, bitboks i pevanje, a u Srbiji će prvi put nastupiti zahvaljujući Američkoj ambasadi.

Njegovom planetarnom uspehu doprineo je i intenet, pa se tako iz dana u dan se povećava broj ljudi na društvenim mrežama i Youtube >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << kanalu koji ga prate i dive se njegovom radu.


Američki umetnik Derek Braun je inovator u svetu saksofona jer svirajući ovaj instrument i bitboksujući koristi neke već ustanovljene tehnike sviranja, jakim udarcima i duplim udarcima jezika o trsku i tehnike poput Tartinijevih tonovam, ali i razne nove perkusivne zvuke.

Nakon “Beatbox Sax” performansa, isto veče u Mikser Hausu će nastupiti još jedan interesantan izvođač, Francuz srpskog porekla – Nikola Arsenijević. Saxofon u klubovima uz pratnju elektronske muzike je sve atraktivniji a višenagrađivani umetnik Nikola Arsenijević će beogradsku publiku zabaviti nastupom “Sax & Electronics” koji je u sklopu turneje po Srbiji u okviru programa “Francuska muzička jesen”.

Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.