A tko drugi do Suljo: Bez promena na čelu SDA-S

Izvor: Mondo, 09.Dec.2017, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A tko drugi do Suljo: Bez promena na čelu SDA-S

Aktuelni predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ponovo je na današnjoj izbornoj skupštini izabran za lidera te partije. Postizborni moto mu je - ne zaboraviti Srebrenicu.

Foto: youtube/screenshot

Ugljanin je na čelu SDA-S od njenog osnivanja, 1990. godine, a na osmoj izbornoj konvenciji održanoj u novopazarskom Domu omladine za njega je glasalo svih 85 prisutnih partijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << delegata.

Obraćajući se prisutnima, on je naglasio da će se stranka i dalje zalagati za rešavanje statusa Bošnjaka u Srbiji i Sandžaka, tvrdeći da su svi narodi bivše Jugoslavije rešili svoja nacionalna pitanja osim Bošnjaka (?).

Ugljanin je ocenio i da je u poslednjih 27 godina u Sandžaku bio džehenem (pakao) i da je u tom periodu nad Bošnjacima izvršen genocid u Srebrenici, kao i drugi zločini koji su prošli nekažnjeno, a koje su državni organi Srbije tolerisali.

UGLJANIN traži NEZAVISNI SANDŽAK

"Mi svima poručujemo da hoćemo da gledamo u budućnost i da razmišljamo o ekonomskom razvoju, ali pre toga moramo da rešimo sporna pitanja, a Srbija i Crna Gora moraju kazniti počinioce zločina nad Bošnjacima. Želimo da izgradimo stabilne institucije i da države nateramo da zločince same kazne", kazao je Ugljanin.

On je dodao i da je Sandžak najzaostaliji deo Srbije i Crne Gore, bez ulaganja, infrastrukturnih i razvojnih projekata, kao i da svi narodi koji žive u njemu moraju raditi zajedno kako bi se situacija popravila.

U tih 27 gdoina koje pominje Ugljanin je, između ostalog, bio član Vlade Srbije (kao ministar bez portfelja 2008-14), a danas je narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Osim predsednika, na današnjoj izbornoj skupštini izabrani su i članovi ostalih organa stranke – Glavnog i Nadzornog odbora, kao i Suda časti.

Izbornoj konvenciji prisustvovao je i predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović, kao i predstavnici "Zajedno za Šumadiju", SDA iz Makedonije i Crne Gore.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.