dr Zoran Čvorović: Juda je izdao!

Izvor: KMnovine.com, 19.Mar.2023, 05:53

dr Zoran Čvorović: Juda je izdao!

dr Zoran Čvorović: Juda je izdao! Univerzitetski profesor Istorije prava, Zoran Čvorović, kratko ocenjuje - Juda je izdao!



Čvorović je ovo izjavio nakon izjava iz Ohrida o ishodu susreta Vučića sa predstavnikom kosovskih separatista, Aljbinom Kurtijem, i predstavnicima EU koji se zalažu za konačno otimanje KiM od Srbije započeto ratnim zločinom kroz NATO agresiju 1999. godine. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />Objašnjavajući ovakav stav Čvorović je naveo da je Aleksandar Vučić definitivno počinio veleizdaju Kosova i Metohiju prihvativši da separatistima preda deo kako duhovno tako i materijalno, najbogatiji deo srpske zemlje - Kosovo i Metohiju!
"Ovo se može pouzdano reći, već u ovom trenutku, bez uvida u Aneks. Strane su se danas dogovorile oko Aneksa koji sadrži plan primene osnovnog Sporazuma, oko koga su se strane sporazumele 27. februara, kao što sam mnogo puta ukazivao" objašnjava Čvorović i dodaje:

"Pošto je Aneks sastavni deo Sporazuma, njegovim prihvatanjem je potvrđeno i prihvatanje celog Sporazuma. Prema Bečkoj konvenciji ugovorne strane se mogu sporazumeti da svoj pristanak na sporazum daju i u nekoj drugoj formi, a ne samo potpisom".
Tako je priča s nepotpisivanjem sporazuma samo mamac za lakoverne i laike tvrdi tvrdi sagovornik KM novina.

"U ovom slučaju strane svoj pristanak na Sporazum daju kroz primenu Sporazuma prema mapi o implementaciju koju su danas dogovorili. Pošto proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji služi kao sredstvo pritiska na Srbiju da se odrekne Kosova i Metohije, Sporazum sa Aneksom će sledeće nedelje usvojiti Savet EU i njegova primena će postati obavezujuća za Srbiju i tzv. Kosovo preko mehanizma evrointegracija" dodaje on.

Ovakav sporazum bi mogao biti odbačen jedino ukoliko se Vlada Srbije i zvanično izjasni protiv takozvanog "evrounijatskog puta" i članstva Srbije u EU što najveći broj stanovnika ove zemlje zapravo i želi.

Čvorović dodatno ukazuje na ozbiljnost problema koji je stvoren ovim dogovorom jer se Vučić "obavezao na ispunjenje svih članova Sporazuma od 27. februara. Dakle, nema nikakve rezerve u pogledu članstva tzv. Kosova u UN" kategoričan je sagovornik KM novina.








* * *

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.