Zimski planinarski pohod na Trem po 20. put

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski planinarski pohod na Trem po 20. put

Ljubitelji planinarenja imaće prilike da se 20. februara popnu na vrh Trem (1.810 metara nadmorske visine), i to stazom dugom 12 kilometara koja prolazi kroz živopisne predele Suve planine. U nedelju 21. februara, biće organizovan i uspon na Mosor za zainteresovane. 

Republičku akciju “20. Zimski uspon na Trem” organizuje Planinarski klub “Železničar”, a kako kažu iz ovog kluba, zainteresovani će se okupiti u petak 19. februara u Domu kulture u Gornjoj Studeni i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Donjoj Studeni.

Polazak put Trema je zakazan za subotu kada će prva grupa krenuti stazom u 7 sati, a druga u 8 sati.

Staza ide kroz selo Gornja Studena, preko Bojaninih voda, izvorišta “Ljubina česma”, prevoja Devojački grob i grebenom Suve planine do vrha Trem, ukupne dužine 12 kilometara.

Nakon kraćeg zadržavanja na vrhu i fotografisanja, planinari se vraćaju u Gornju Studenu gde će u Domu kulture biti podeljen ručak svima koji su se prijavili - hleb, pasulj, salata i čaj. U 17 sati je dodela diploma, pehara i zahvalnica a od 18 sati kulturno-zabavni program - navode iz “Železničara”.

Svi učesnici moraju imati osnovnu planinarsku opremu za zimske uslove i dobru fizičku kondiciju. Prilikom kretanja grebenom Suve planine, najstrože je zabranjeno približavanje ivici grebena, zbog opasnosti od pada - dodaju iz ovog kluba.

Iz “Železničara” poručuju da je svi zainteresovani mogu uplatiti i smeštaj u Gornjoj ili Donjoj Studeni, u Bojaninim vodama u domu “Studenac” kao i u Niškoj Banji, s tim što je potrebno da se za smeštaj prijave do 17. februara.

Svi kontakti i dodatne informacije o ovoj akciji mogu se naći na “Fejsbuku”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.