Izvor: JUGpress.com, 27.Jan.2023, 21:53

Zimska služba spremna za niske temperature

NIS

Zimska služba je spremna za prvi sneg niske temperature. Ove godine je uvedena i novina, rad zimske službe i čišćenje saobraćajnica biće direktno praćeno iz situacione sobe tako da će se u svakom trenutku znati u kom delu grada se vozila nalaze i kako su ulice očišćene. „ Na vozilima su stavljene kamere koje snimaju teren tako da u svakom trenutku imamo pregled gde se vozila nalaze i kako su saobraćajnice očišćene što će rad zimske službe učiniti efikasnijim“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kažu u JKP „Medijana“ koje je zaduženo za čišćenje gradskih saobraćajnica. Zimska služba JKP „Medijana“ ove godine je kao i prethodnih godina aktivna u periodu od 15.novembra do 31.marta, ali ju je prvi sneg zatekao tek sada. „ Na raspolaganju imamo 18 vozila koja su opremljena posipačima i raonicima, a ukoliko bude većih snežnih padavina taj broj možemo da povećamo i na 25. Svakog dana imaćemo sedam ekipa koje će dežurati 24 sata i prema potrebama povećavati taj broj. Pored ovih vozila imamo i dva traktora i čistilice koje su, takođe, opremljene raonicima i posipačima i one mogu biti stavljene u funkciju zimske službe“, kažu u JKP „Medijana“ . Pored mašinskog sneg će se sa nekih javnih površina uklanjati i ručno. Za to su namenjena i tri bacača snega i oko 100 radnika koji će, prema potrebama, uklanjati sneg sa trgova, trotoara i iz gradskih parkova.

Osim što je ukupna mehanizacija spremna za zimske dane, na JKP „Medijana“ snabdeveno je dovoljnim količinama soli za posipanje saobraćajnica. Na lageru je 1500 tona soli i 1600 kilograma granula kalcijum hlorida i 10 tona rastvorenog kalcijum hlorida koji služi za preventivno posipanje ulica kao preventiva od zaleđivanja. I ove godine građani će moći da preuzmu so u gradskim opštinama a JKP „Medijana“ će gradske opštine snabdeti određenim količinama soli.

Zimska služba funkcioniše prema prioritetima.

U prvom stepenu prioriteta nalaze se prilazi svim javnim ustanovama, bulevari i ulice u kojima saobraća gradski prevoz u ukupnoj dužini od 66 kilometara.

Drugi stepen priorita obuhvata široke ulice, prilaze svim mesnim kancelarijama i naseljima u dužini od 63 kilometra.

Treći stepen prioriteta obuhvata uže ulice, brtske ulice i ulice sa nižom frekvencijom saobraćaja u dužini od 42 kilometara.

Četvrti i peti stepen obuhvata sve ostale ulice.

Zimska služba funkcioniše na potezu do Malčanske petlje, zatim do Mramorskog brda, do kraja ulice Ljubomira Nikolića, do kraja Bulevara „12.februar“, zatim do Niške Banje uključujući i Nišku Banju i do nadvožnjaka u Borskoj ulici.

4

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.