Železničar ostao bez finala Kupa

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2021, 10:01

Železničar ostao bez finala Kupa

Rukometaši Vojvodine i Metaloplastike boriće se danas za pehar Kupa "Branislav Pokrajac", a tim iz Šapca je sinoć u drugom polufinalu savladao ekipu Železničara rezultatom 32:29 (17:13). Najzaslužniji za pobedu Metaloplastike bio je Vojislav Brajović koji se u listu strelaca upisao 9 puta.

Nisu uspeli izabranici Đorđa Teodorovića da u roku od dve nedelje dva puta savladaju učesnika Seha lige. Egal u rezultatu viđen je do 12. minuta kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bilo 6:6. Od tog trenutka Šapčani u potpunosti preuzimaju kontrolu utakmice. Tim koji sa klupe predvodi legendarni Veselin Vuković imao je i pet golova prednosti na svom kontu u 23. minutu, a na kraju prvog dela prednost je iznosila plus 4 (17:13).

Silovito je Metaloplastika započela drugo poluvreme i stekla visoku prednost. Brajović je pogađao sa linije od 7 metara, Babić sa crte, Srdanović iz kontranapada, pa je golom mladog Dodića nominalni gost na ovom susretu poveo sa 21:14. Ipak ekipa iz Niša se nije predavala, povezavši tri uzastopna gola pri rezultatu 27:20, a onda zahvaljujući pre svega Milovanoviću, a onda i golom Borisa Radivojevića prišli na samo jedan gol minusa (29:28). Ipak, Šapčani su uspeli da odbiju poslednji udar Železničara i domognu se finala (32:29).

Protivnik Metaloplastike u današnjem finalu biće tim Vojvodine, dvostruki uzastopni osvajač ovog takmičenja koji je u polufinalu lako izašao na kraj sa Radničkim i slavio rezultatom 30:18. Finalna utakmica u Smederevu igra se danas od 18 sati.

Posle završetka takmičenja u Kupu, ekipa Železničara se okreće nastavku Arkus lige gde ih u narednom kolu očekuje komšijski derbi sa Dubočicom u Leskovcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.