Izvor: JUGpress.com, 09.Jun.2023, 22:42

“Zdravice Gornje Jablanice” dobile “Zlatnu bukliju”

MEDVEĐA

Na nedavno održanom 18. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Velikoj Plani, pristiglo je oko 300 preloga za nagradu “Zlatna buklija”, a jednu od glavnih nagrada osvojio je i etno-dokumentarni film “Zdravice Gornje Jablanice” u produkciji Kulturnog centra opštine Medveđam saopšteno je iz tog centra.

Režiju i scenario filma potpisao je Dalibor Pešić, etnolog i saradnik KC Medveđa iz Sopota. Film je nastao u okviru istoimenog projekta finasiranog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od strane Ministarstva kulture na prošlogodišnjem konkursu.

Direktor Kulturnog centra Medveđa, Nebojša Jakšić se u ime ustanove, zahvaljuje žiriju i organizatoru festivala što su prepoznali kvalitete ovog projekta i na taj način doprineli promociji “Zdravice” kao elemeta nematerijalne baštine naročito živo prisutne na području opštine Medveđa, dodaje se u saopštenju.

O nagradama je odlučivao žiri festvala u sastavu: Nikola Lorencin-reditelj, Žarko Pekez – snimatelj, Ivan Vučković-glumac. (kraj) KC/ SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.