Izvor: JUGpress.com, 27.Jul.2021, 11:07

Završena izviđačka škola za vođe

NIŠ

Prethodnog vikenda završena je izviđačka Republička šumska škola, koju je organizovao Savez izviđača Srbije. Više od 50 polaznika ove škole, iz Niša, Beograda, Bele Palanke, Petrovca na Mlavi, Bogatića, Kikinde, Kruševca, Zaječara, Svrljiga, Jagodine i Banja Luke boravili su od 16. do 25. jula u taboru u Izviđačkom centru Cerje nadomak Niša.

Od onoga što su pronašli u prirodi, mladi izviđači i planinke uzrasta 15-30 godina, pravili su sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << im je potrebno za život u kampu: sušilice za veš, kante za smeće, cipelarnike, ogradu, kapiju, čiviluke i držače za lampu, a od šatora su napravili čitav mali grad u kome su učili izviđačke veštine.

 Realizovan je program obuke za vodnike, predvodnike, vođe četa, kao i osnovni tečaj za najmlađe učesnike. Programom škole obuhvaćen je niz tema koje će koristiti učesnicima kako bi već od 1. septembra mogli samostalno da vode nove izviđačke jedinice i nove članove izviđačke organizacije. Neke od tema koje su prošli tokom škole su: istorijat izviđaštva, program Saveza izviđača Srbije, planiranje sastanaka, izleta, aktivnosti, veštine komunikacije i javnog nastupa, predstavljanja izviđačke organizacije, metod i način rada sa decom i mladima, mirovno obrazovanje i interkulturalnost. Predavanja su izviđačima održali i predstavnici Crvenog krsta i Sektora za vanredne situacije iz Niša, a samu školu posetili su i Aleksandar Stojičić, većnik resorno zadužen za omladinu i sport i Jovan Milić ispred Kancelarije za mlade grada Niša.

Ove godine Savez izviđača Srbije obeležava 110 godina postojanja i rada, a na dosadašnjim Republičkim šumskim školama učestvovalo je više od 5.000 izviđača.

Republičku šumsku školu “Cerje 2021” realizovao je Savez izviđača Srbije u partnerstvu sa domaćinima – Savezom izviđača grada Niša i Izviđačkim centrom „Cerje“, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Kruševac,   Jagodina

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Završena Republička šumska škola za izviđače u Cerju

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2021

Više od 50 mladih izviđača i planinki iz različitih gradova u Srbiji boravili su od 16. do 25. jula u Izviđačkom centru Cerje nadomak Niša i završili program obuke za vodnike, predvodnike i vođe četa. Takođe, realizovan je osnovni tečaj za najmlađe učesnike. ..Iz Saveza izviđača grada...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.