Završen Salon knjige i grafike u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2015, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Salon knjige i grafike u Pirotu

Protekle nedelje tradicionalno su dodeljene nagrade 16. Salona knjige i grafike koji je održan u Pirotu od 11. do 17. februara.

Nagrade su dodeljene 14. februara, na dan Svetog Trifuna, po kome i nagrada za kompletnu produkciju nosi ime, a pripala je Izdavačkom preduzeću "Akia Mali princ" iz Beograda.

Nagrada "Loza" za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu pripala je izdavaču "Ind Media Publishing" iz Beograda za knjigu "Hod po džezu", dok je nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Šara" za estetsko tehnološki tretman knjige pripala Izdavačkom preduzeću "Pčelica" iz Čačka.

Specijalno priznanje dodeljeno je etnologu Dragoljubu Zlatkoviću za "Rečnik pirotskog govora" u izdanju "Službenog glasnika" iz Beograda i Opštine Pirot, a nagrađenima je priznanja uručio predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić.

Dodeljene su i nagrade za kratku priču na konkursu koji je raspisao Dom kulture, a nagrade je uručio književnik Dejan Stojiljković koji je sa književnikom Goranom Gocićem birao najbolje priče.

Žiri je odlučio da prvu nagradu i 20.000 dinara dobije Goran Manić iz sela Radoševac kod Babušnice za priču "Toplo leto 92". Drugu nagradu i 15.000 dinara dodelili su Zlatku Mančiću iz Beograda za priču "Kvo je ubavo ka ima čoveci", dok je treću nagradu od 12.000 dinara dobio Nikica Banić iz Inđije za priču "Pseće oči".

Na ovogodišnji konkurs za kratku priču stiglo je 78 priča, a žiri je odabrao 15 kratkih priča koje su publikovane.

Organizator Salona knjige i grafike bio je Dom kulture Pirot u saradnji sa pirotskom Narodnom bibliotekom, a pod pokroviteljstvom Opštine Pirot.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.