Zatvorenici u Nišu prave autodelove

Izvor: juGmedia, 16.Jan.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenici u Nišu prave autodelove

U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu otpočela je proizvodnja elektrodelova za automobile, a osudjenici dnevno izradjuju 30.000 tih delova“, izjavio je upravnik Zavoda Aleksandar Grbović.

Prema njegovim rečima dnevna proizvodnja biće uskoro povećana na 90.000 komada.

U toku je nabavka novih mašina za taj pogon i njihov broj će sa sadašnjih sedam biti povećan na 22. Već sada se u tom pogonu radi u četiri smene, a tako će biti i kad stignu nove mašine >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << „, rekao je Grbović.

Kako je istakao Grbović osudjenici izradjuju elektrodelove za stranu kompaniju koja posluje u Nišu i koja izvozi svoju kompletnu proizvodnju.

U toku je i nabavka mašina za novu zatvorsku štampariju, koja će biti otvorena u istom objektu u kome je minule jeseni počeo da radi novi tekstilni pogon

U tom pogonu su prošle godine izradjeni proizvodi vredni 45 miliona dinara. Reč je o tekstilnim proizvodima koji su neophodni za opremanje zatvora u Srbiji, kao i o uniformama za radnike obezbedjenja u sudovima„, kazao je Grbović.

On je istakao da osudjenici, pored tekstilnih proizvoda i elektrodelova, u zatvorskim radionicama izradjuju na desetine različitih proizvoda, poput metalnih ograda, nameštaja, klupa, suvenira, šahovskih tabli i košnica.

Zavod je prošle godine ostvario prihod od 80 miliona dinara, ne računajući prinose ostvarene u oblasti poljoprivredne i stočarske proizvodnje„, rekao je Grbović.

Kazneno-popravni zavod u Nišu ima  oko 1.400 osudjenika, a prema Grbovićevim rečima, radno je angažovano njih oko 1.000.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.