Izvor: JUGpress.com, 27.Maj.2022, 09:58

Zaštitna oprema za 950 lekara Kliničkog centra

NIŠ

Regionalna lekarska komora jugoistočne Srbije donirala je svim lekarima niškog Univerzitetskog kliničkog centra osnovnu ličnu zaštitnu opremu. Ovo je početak donatorske akcije  koja će biti nastavljena u svim zdravstvenim ustanovama regiona pa će novu opremu dobiti oko 8000 lekara, najavio je profesor dr Boris Đinđić, predsednik Regionalne lekarske komore jugoistočne Srbije.

 Ličnu zaštitnu opremu u vidu mantila sa logoom Lekarske komore dobilo je 950 lekara >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zaposlenih u UKC Niš.

„Ovo je lep dan za nas koji predstavlja nastavak saradnje sa Lekarskom komorom Srbije. To je  naše esnafsko udruženje obnovljeno 2006.godine i mi smo jedno i moramo da budemo jedan tim. Ova donacija Lekarske komore je vredna preko milion dinara i pomaže našim lekarima“, kazao je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

       Ovo je drugi deo akcije koju je Lekarska komora započela u jeku epidemije koronavirusa kada je zdravstvenim ustanovama donirala novac za kupovinu zaštitne opreme koja je bila preko potrebna lekarima u crvenoj zoni.

     „Lekarska komora za jugoistočnu Srbiju je ovom prilikom spremila donatorski paket za UKC Niš ali slične pakete smo spremili i za ostale zdravstvene ustanove u ovom delu Srbije.Na ovaj način lekarima posvećujemo veću pažnju u domenu zaštite na radu.Počeli smo od Kliničkog centra u Nišu jer je to najveća zdravstvena ustanova jugoistočne Srbije i dala je najveći doprinos u borbi protiv kovid infekcije. Kolegama koji su bili na prvoj liniji  i koji su bili u prvim redovima želimo da pomognemo da se i dalje oslone na zaštitnu opremu koju će Komora donirati“, istakao je profesor dr Boris Đinđić, predsednik Regionalne lekarske komore jugoistočne Srbije.

       Đinđić je dodao da je saradnja između lekara i komore sve bolja i istakao da je Komora uvek tu da pomogne lekarima u obavljanju njihove profesije i da im se nađe  u svim situacijama koje zahtevaju njeno angažovanje u problemima koji se javljaju između lekara i lekara , lekara i zdravstvenih institucija i lekara i pacijenata.

      „Svi organi  Komore i odbori rade na unapređenju zdravlja, struke pa i života i standarda lekara“, kazao je Đinđić.

       Profesor dr Zoran Perišić je kazao da lekari postaju svesni važnosti Lekarske komore što su pokazali i izbori pre par nedelja.

     „Preko 65 posto lekara koji su upisani na listama Komore izašlo je na izbore. Komora je ta koja brine o našim licencama i o puno toga, relacije su međusobne. Ovaj poklon je u neku ruku i simbol naše saradnje“, zaključio je Perišić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.