Zanimljiva izložba mlade umetnice Zehrine Karić

Izvor: juGmedia, 19.Maj.2015, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljiva izložba mlade umetnice Zehrine Karić

NIŠ – U Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti sinoć je otvorena samostalna izložba Zehrine Karić (25), pod nazivom „Razglednice s Marsa- Iskustvo enformela u slikanju kosmičkih pejzaža“.

Izložba, koju će posetioci moći da razgledjau do 27. maja, otvorila je Katarina Đorđevic, šef Departmana za likovne umetnosti.

Mlada tuzlanska umetnica niškoj publici predstavila se konceptom 15 kružnih radova.

„Razglednice sa Marsa- Iskustvo enformela >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u slikanju kosmičkih pejzaža“ je ciklus od petnaest slika koje su nastale u toku pohađanja nastave na master studiju Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Slike su kružnog formata a tehnika je enformel. Kombinacija pijeska sa papirnom pulpom, te slikanje je doprinjelo da slike djeluju realistično. Jedna od druge se razlikuju po teksturi, ali i svjetlini, tako što ciklus počinje sa najsvjetlijom a završava najtamnijom bojom, navela je Zehrina.

Izložba se realizuje u okviru Konkursa za samostalne, autorske i grupne izložbe i umetničke projekte u 2014 – 2015. godini u Koncertno – izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu. Pravo učešća na konkursu imali su svi likovni i vizuelni umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

VEČE GITARE U KONCERTNO-IZLOŽBENOM PROSTORU FU

Izvor: kult-URA.com, 19.Maj.2015

Studenti Katedre za gitaru Fakulteta umetnosti u Nišu održaće koncert u utorak, 19. maja. Koncert će početi u 20h u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a). Ulaz na koncert je besplatan.. Nastupiće: Vladimir Pecarski, Jovana Komatović, Nemanja Erić, Milan Ljubisavljević,...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.