Yu Grupa slavi godišnjicu u Banovini

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Yu Grupa" slavi godišnjicu u Banovini

“Yu Grupa” nastupiće u dvorištu Banovine 2. septembra od 21 sat. Ovim koncertom legendarni sastav obeležiće 45. godišnjicu postojanja.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, “Yu Grupa” će pred niškom publikom odsvirati i hitove „Crni leptir”, “Dunave”, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”, ”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi” i druge.

Drago nam je da ćemo u slavljeničkoj godini u kojoj obeležavamo veliki jubilej održati koncert pred niškom publikom u Banovini. Za Niš nas vezuju sjajna sećanja i divne uspomene, nadamo se da će to biti još jedan od onih koncerata koji se pamti – poručili su članovi benda.

“Yu Grupu” su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a naziv benda odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu “Sinagoga” istog datuma zahvaljujuću disk džokeju Zoranu Modliju, koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada su objavili 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album.

Februara mesesca Dragom i Žiki dodeljen je Sretenjski orden, koji se povodom Dana državnosti Republike Srbije ukazom predsednika Srbije dodeljuje pojedincima i institucijama za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, humanih i sportskih delatnosti – podsećaju organizatori koncerta.

Bend je svoj jubilej već obeležio koncertima u beogradskoj Hali sportova i novosadskom “Spensu” a koncert u Nišu nosi naziv “45 godina čistog rock n’ rolla”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.