Izvor: JUGpress.com, 20.Mar.2020, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin na zakletvi u Donjem Sinkovcu

LESKOVAC

Polaganju zakletve martovske klase vojnika na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka u Kasarni ‘’Vojvoda Petar Bojović’’ u Donjem Sinkovcu, prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ali je zbog aktuelne epidemiološke situacije, 1oo vojnika oba pola, svečanu obavezu državi dalo bez prisustva roditelja i rodbine.

Upućujući vojnicima čestitke u svoje i ime predsednika države i Vrhovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << komandanta Vojske Srbije, Aleksandra Vučića, ministar Vulin istakao je da se dan vojničke zakletve zauvek pamti, ali da će martovskoj klasi 2o2o. godine, iz još jednog razloga, zauvek ostati urezan u sećanju:

–          Svojoj otadžbini, narodu i vojsci se zaklinjete u trenucima kada je Srbiji potrebna pomoć i kada se računa na svakog čoveka. Vi ste tu, da čuvate svoju zemlju uvek, po svaku cenu, bez obzira na to kako se neprijatelj zove i kakva opasnost preti. Zato smo vam zahvalni i ja, i Srbija. Danas, kada mnogo jači, veći, organizovaniji i bogatiji od nas, gube sposobnost da brane i čuvaju svoju zemlju, naša vojska je jaka, sigurna, snažnija i bogatija za vaša imena, vašu snagu i volju, rekaoje Vulin.

Vojnik Vanja Stepanović iz Trstenika, kaže da je presrećan i ponosan na sebe i kolege, koji su danas položili zakletvu:

–          Osećaj je izvanredan, moji roditelji su malo tužni što danas nisu mogli da prisustvuju ovom činu, ali su veoma ponosni na mene.

Isto osećanje deli i Brankica Ristić iz Lebana, jer je, dolaskom u vojsku,  ističe, donela vrlo važnu životnu odluku:

–          Osećam ponos i sreću. I meni je žao što moji najbliži nisu prisutni, ali delimo uverenje da je tako bolje i da smo ovde sigurni i bezbedni.

Vojnik Nikola Stanković ističe da je polaganje vojničke zakletve veliki trenutak za njega, ali da je odsustvo roditelja i rodbine dobra odluka nadležnih, jer takve mere vode rešenju problema sa kojim se zemlja suočava.

Svečanom činu polaganja zakletne u Trećem centru za obuku, prisustvovao je i zastupnik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević.

Pored Leskovca, martovska klasa vojnika zakletvu je danas pološila i u Centrima za obuku u Somboru i Valjevu.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.