Vučić položio kamen u temelju buduće fabrike Leoni

Izvor: juGmedia, 24.Feb.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić položio kamen u temelju buduće fabrike Leoni

Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je danas kamen temeljac za treću fabriku kompanije Leoni u Srbiji, u koju će nemačka kompanija investirati 22 miliona evra, i u kojoj će biti zaposleno najmanje 2.200 radnika.

Početak rada fabrike, koja će proizvoditi kablovske sisteme za BMW, očekuje se u avgustu.

Vučić je dodao da Leoni sa 7.500 radnika postaje najveći poslodavac u proizvodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sektoru u Srbiji i posebno istakao da mu je veoma drago i važno što je Niš deo svega toga i što se ispunjava i ono što je nedavno obećano – da će vlada o Nišu i ovom kraju voditi brigu.

Premijer je dodao i da je u razgovoru sa rukovodstvom Leonija rekao da bi i četvrta fabrika trebalo da bude u Nišavskom regionu i obećao da će dobiti za pet odsto bolje uslove nego što su sada dobili.

Vlada Srbije je Leoniju za zapošljavanje radnika i investicije u Srbiji dala ukupno više od 31 miliona evra subvencija.

Vučić je u obraćanju radnicima i vlasnicima, kao i građanima, rekao da je u Nišu bilo oko 50.000 nezaposlenih, da je sada taj broj ispod 30.000 nezaposlenih, a da je cilj da se smanji na ispod 20.000.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.