“Vrati se Zone”: Film (ni)je nastavak

Izvor: juGmedia, 22.Jan.2017, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Vrati se Zone”: Film (ni)je nastavak

Nakon skoro 15 godina od ekranizacije romana Stevana Sremca “Zona Zamfirova“, filmska publika u celoj Srbiji biće u prilici da pogleda nastavak ove romantične melodrame pod nazivom „Vrati se Zone“.

Film i dalje u prvom planu prati zgode i nezgode Zone i Maneta, sa pričom o tome šta se dogodilo u braku poznate čorbadžijske ćerke i kujundžije dve godine nakon braka. Svi stari likovi su ponovo na okupu ali kroz oličenje vidno podmlađene glumačke ekipe na čelu sa glumcima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Milanom Vasićem i Brankicom Sebastijanović.

Iako se radi o nastavku jednog od najgledanijih srpskih filmova, protagonisti nam dočaravaju jedan novi   autentičan prikaz

Ja lično nisam imala to opterećenje da pratim postavljanje starih likova, jer je ova Zone napisana drugačije. Čak i da sam htela to nije bilo moguće jer to više nije ista devojka iz prvog dela, ona je sada žena, pa samim tim i nisu isti problem sa kojima se susreće”, kaže Sebastijanović.

Njen kolega Milan Vasić takođe ističe da se glumačka postava nije bavila prvim delom i da se zato ovaj film ne treba porediti sa prethodnim. On ne krije da mu je uloga izuzetno draga, kao i da se uopšte nije dvoumio zbog toga što je Maneta već neko drugi glumio.

Dugo priželjkujem ovu ulogu i kada mi je ponuđena rado sam je prihvatio. Ako je suditi po reakcijama publike, mislim da sam je odlično iskoristio, a svi mi smo se trudili da na najbolji način iznesemo uloge koje sun am poverene. Ne treba se vraćati i porediti ova dva filma koji mogu da se posmatraju kao posebne celine”, rekao je Vasić.

Snimanje na dijalektu najteže je palo Brankici Sebastijanović koja je za te potrebe morala da angažuje i lektora kako bi savladala za nju nepoznate reči. Milanu Vasiću ,kao nekadašnjem glumcu vranjskog pozorišta i nekome ko potiče iz južnih krajeva zemlje snimanje na dijalektu nije bilo strano. Publici se kao izuzetno drag pokazao Nebojša Stošić iz Lebana koji tumači Manulaća, a kome je zapravo na početku bila namenjena uloga konobara Pajčeta.

Film “Vrati se Zone” u režiji Juga Radivojevića rađen je po motivima knjige “Zona Zamfirova, šta je bilo posle” Dušice Milanović Marike i govori o čaršijskim ogovaranjima, koja stavljaju na iskušenje Zonin i Manetov dotad savršen brak.

Premijera filma zakazana je za 24. januar u Sava Centru , a pre Beograda, orgazovane su pretpremijerne projekcije u osam gradova koji su finansijski podržali njegovo snimanje.

Prema najavama producenta, do kraja godine očekuje nas istoimena serija u četiri epizode.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.