Izvor: JUGpress.com, 29.Okt.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjancima stiže pomoć iz cele Srbija

VRANJE

Vatrenom stihijom na području Čestelina u blizini Vranja zahvaćena je površina od  13 kvadratnih kilometara.

Radi se o izuzetno nepristupačnom terenu, što pripadnicima Vatrogasno spasilačke jedinice otežava gašenje, rekao je na hitno održanoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Kako bi se sprečilo dalje širenje vatre, u Vranje dolazi 45 profesionalnih vatrogasaca iz Kraljeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Valjeva, Sremske Mitrovice, Beograda, Niša i Leskovca.

Od 10 sati biće angažovana i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova, a na ugroženom području biće prisutno devet terenskih vozila, po četiri kamiona i kombija.

Gradski štab naložio je Odeljenju za incpekcijske poslove i Odeljenju komunalne policije da redovno obilaze područja ugrožena požarom sve do njihove potpune sanacije.

Upućen je apel svim građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

Gradonačelnik se zahvalio Četvrtoj brigadi Kopnene vojske, firmi ,,Kentaur“, Centru za razvoj usluga socijalne zaštite i Zdravstvenom centru Vranje, koji su pružili podršku u realizaciji akcije gašenja požara. Za nedelju dana na području Pčinjskog upravnog okruga zabeleženo je 117 intervencija

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Stiže pomoć u gašenju požara u mestu Čestelin

Izvor: VOM.rs, 29.Okt.2019

Stiže pomoć u gašenju požara u mestu Čestelin. . Nakon četvorodnevne borbe sa požarom u mestu Čestelin, sinoć je održana vanredna sednica  Štaba za vanredne situacije kojim je presedavao gradonačelnikm Slobodan Milenković, na kojoj je najavljena pomoć u gašenju požara. Na sednici je...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.